De krant van de Galerijen

De krant van de Galerijen
03-04-05/2019

Gazette 29

De Galerijen sluiten helemaal aan bij het bruisende stadsleven en de lentesfeer! Er staan dan ook heel wat mooie evenementen op stapel. Zo zal Audrey Hepburn, die in mei haar 90ste verjaardag zou hebben gevierd, te gast zijn in het Vandenborght-gebouw tegenover de Koningsgalerij voor een tentoonstelling die wordt georganiseerd door haar zoon, Sean Hepburn Ferrer. Een retrospectieve over de actrice met de hertenogen zal plaatsvinden in de Cinéma Galeries.

In de Schildknaapstraat opende een nieuwe ruimte voor groepen haar deuren: Le Royal. Dit nieuwe concept van co-eating plaatst België en het Belgische vakmanschap in de kijker.

We stellen u ook voor om terug te keren in de tijd en een nieuw facet van de Galerijen te ontdekken: de buitengevels … Naar het voorbeeld van de Galerijen zelf ontwierp de architect ook monumentale buitengevels. En de straten rond de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen zijn beladen met geschiedenis. In dit nummer komt u wat meer te weten over het verleden van de Arenbergstraat, die een paar eeuwen geleden een van de drukste winkelstraten van de benedenstad was.

Ik accepteer "Ik weiger." Wat is een cookie? Afsluiten

Uw parametergegevens werden goed overgemaakt