Om te ontdekken

Homepagina afbeelding van Les Galeries Royales Saint-Hubert

Wat zijn de Galeries Royales Saint-Hubert?

De Koninklijke Sint-Hubertus Galerij werd ingehuldigd in 1847 en behoren tot de oudste gaanderijen van Europa. Ze bestaan uit 3 verschillende passages: de Koningsgalerij, de Koninginnegalerij en de Prinsengalerij.

De Koninklijke Galerijen in het hartje van Brussel, op een steenworp van de Grote Markt, herbergen talloze winkels en ontmoetingsplaatsen. Van juweliers, luxuboetieks, patissiers en chocolatiers tot kledingwinkels, cafés en restaurants. Culturele pareltjes zoals Boekhandel Tropismes, het Théâtre Royale des Galeries en het Théâtre du Vaudeville verrassen u telkens weer. Op de verdieping bevinden zich appartementen, coworking-spaces en hotelkamers.

Een bouwkundig meesterwerk

Dit elegante en prestigieuze complex werd geïnspireerd door de architectuur van Italiaanse paleizen uit de 19de eeuw. De structuur van metaal en glas geeft de gaanderijen een fenomenale uitstraling – én beschermt de bezoekers tegen weer en wind.

De Koninklijke Sint-Hubertus Galerij verwelkomt jaarlijks meer dan 6 miljoen bezoekers. Toeristen en Brusselaars verbroederen, winkelen en ontspannen er samen. Het is een tijdloze plek waar het goede leven alle kansen krijgt…

Zij zijn naar de galerijen geweest

Ik accepteer "Ik weiger." Wat is een cookie? Afsluiten

Uw parametergegevens werden goed overgemaakt