Théâtre Royal des Galeries

Théâtre Royal des Galeries

Ontspannen, lachen, huilen… Dat is de slogan van het Théâtre Royal des Galeries. Dit Brusselse theater presenteert een gevarieerd programma en overtreft ongetwijfeld uw verwachtingen.

Het Théâtre des Galeries, een programma voor iedereen

Het Théâtre des Galeries, met passie geleid door David Michels, wil vooral een plaats zijn van ontspanning. Het staat bekend om zijn gevarieerde programmatie, met een duidelijk streven naar een nieuwe kijk op de realiteit.

Op de affiche van het Théâtre Royal des Galeries vindt men gedurende het ganse jaar zowel klassieke als eigentijdse auteurs. U geniet van stukken van onder meer Feydeau, Molière, Shakespeare, Tchekov, Pirandello, Ray Cooney, Neil Simon, Oscar Wilde, Tennessee Williams, Alan Ayckbourn, Agatha Christie en ook Eric-Emmanuel Schmitt, Gérald Sibleyras, David Pharao, Eric Assous…

Verwacht u niet aan klassieke vertoningen. Want wanneer een gereputeerd auteur op het programma verschijnt, doet het gezelschap er alles aan om het stuk te actualiseren. Het Théâtre des Galeries breng elk jaar ook de productie van ‘La Célèbre Revue’, een echt Brussels instituut. De Compagnie des Galeries, die opgericht werd in het seizoen 1952/1953, staat al meer dan 60 jaar op de planken.

Het Théâtre des Galeries, een mythische plaats

Het Théâtre des Galeries is zonder twijfel een van de mooiste theaterzalen van België – en ook een van de bekendste. Met zijn 850 zitplaatsen is het een van de grootste nog actieve theaterzalen van de hoofdstad.

Het theater werd samen met de Galeries Royales Saint-Hubert gebouwd, in 1847. Het gebouw werd volledig vernieuwd in 1951 en heeft zijn oorspronkelijke glans behouden. Rood fluweel en gouden details, frontloge op de verdieping, plafond gedecoreerd met een fresco van Magritte, monumentale luster… Het theater verwelkomt u in een prestigieus kader in authentieke art-deco stijl.

Dit Brusselse theater is ideaal gelegen, in het centrum van de stad, met zijn ingang aan de Koningsgalerij, op slechts enkele stappen van de Grote Markt. Het is omgeven door cafés en restaurants – maar ook door leuke winkeltjes.

Meer entertainement
Ik accepteer "Ik weiger." Wat is een cookie? Afsluiten

Uw parametergegevens werden goed overgemaakt